Zijkanaalvacuümpompen

Becker SV-zijkanaalvacuümpompen zijn samengesteld uit een degelijke behuizing met schoepenwiel (waaier), -direct op de motoras gemonteerd-  en een aanzuig- en afblaasbuis. Het gepatenteerd schoepenwiel draait met een minieme speling contactvrij in het huis. De pompen zijn absoluut olievrij en kenmerken zich door zeer grote luchthoeveelheden in combinatie met een geringe energie-opname en een uiterst aanvaardbaar vacuüm-niveau. De pompen worden gefabriceerd in de één- en tweetraps-uitvoeringen en kennen luchthoeveelheden van 40 tot circa 1.100 m³/uur en vacuüm-niveaus tot 450 mbar(a).

Er zijn uitvoeringen beschikbaar waar een aanzuigfilter en/of vacuümbeveiligingsventiel in de pomp zijn geïntegreerd. Uiteraard zijn de motoren ook bij de SV-zijkanaal-vacuümpompen uit te rusten met een geïntegreerde frequentieregelaar, de zogenaamde VariAir-uitvoering.


De innovatieve productserie van Becker, de zijkanaalpompen VASF, met de capaciteiten 50, 80 en 120 m³/uur, voldoet op bijzondere wijze aan de eisen zoals deze aan toekomstige technologieën worden gesteld, met betrekking tot integratiepotentieel en efficiënt bedrijf. Compacte opbouw, geoptimaliseerde aerodynamica, groot toerentalbereik bij een minimum aan ruis en een "intelligente“ aandrijfelektronica leveren een hoge vermogensdichtheid en het beste rendement op, bij kleine afmetingen en gering gewicht. Een flexibele constructiemodule maakt schakelingen mogelijk voor een een- of meertrapse uitvoering met AC- of DC-aandrijving. Een technologische sprong naar voren, die tot uitdrukking komt in het heldere en slanke design.