Vacuümsystemen

Steeds als een bepaald vacuüm moet worden bevoorraad, worden vacuümsystemen van Becker gebruikt.

Systemen voor een permanente bevoorrading bevatten meestal een of meerdere vacuümpompen die op een ketel zijn gemonteerd. Daarbij maken behalve de aansluitslangen ook drukschakelaars, filters, vacuümmeters en terugslagkleppen deel uit van de levering.

Als vacuümpompen worden zowel olievrije (VT 4.16 – VTLF 2.250) alsook oliegeïnjecteerde (U 4.20 – U 4.400) aggregaten gebruikt. Hierdoor kan een vacuüm van 90 % resp. 99,5 % worden bereikt. Voor een geringer vacuüm kunnen ook zijkanaal-vacuümpompen worden gebruikt. Ketels zijn in horizontale uitvoering leverbaar in de maten 90, 250, 500, 1000 en 1500 liter. Indien gewenst worden deze ook van binnen en van buiten thermisch verzinkt.

Voor de automatische regeling van de vacuümniveaus worden de systemen die ook uit een verschillend aantal vacuümpompen kunnen bestaan aanvullend met een regelkast uitgerust. Deze bevat een transformator voor de hoogspanningsvoorziening van de drukschakelaar, tijdrelais, in-uitschakelaar, bedrijfs- en storingsweergave en bedrijfsurenteller.

Alle systemen zijn zo flexibel ontworpen dat ze zonder problemen met ander toebehoren zoals afscheiders, kogelkranen, ... kunnen worden uitgerust.

Zo past het Becker systeem zich altijd optimaal aan uw toepassing aan.