Medische technologie

Het sterke hart van de technologie

In de moderne medische techniek tellen precisie en betrouwbaarheid. Topprestaties leveren, dat is waar het elke dag weer om gaat. Daarom werken nu al meer dan 2.000 klinieken in de wereld met vacuümpompen van Becker: de betrouwbare ‘pacemakers’ voor centrale afzuiginstallaties.

Innovatief: de olievrije vacuümpompen van Becker

Onze olievrije vacuümpompen met 100 mbar(a) hebben hun betrouwbaarheid overtuigend bewezen, terwijl ze vrijwel geen onderhoud nodig hebben. Nu al is ons aandeel in drooglopende systemen in de VS meer dan 90%. Logisch, want in Amerikaanse klinieken geldt het principe value for money. De installaties voldoen dan ook aan de veeleisende Amerikaanse NFPA-99C-norm en uiteraard aan de belangrijkste Europese norm: NEN-EN-ISO 7396-1 (FailSafe).

Efficiënt, zeker, kostenbesparend

De vacuüminstallaties van Becker zijn uiterst efficiënt,  100% zeker en de bedrijfskosten zijn minimaal. Dankzij de geïntegreerde toerentalregeling werken de centrale afzuigsystemen bijzonder energievriendelijk en rendabel. De gegenereerde luchthoeveelheid is gelijk aan de benodigde luchthoeveelheid: geen kW te veel dus. Dankzij de rustige loop, het gering aantal schakelingen en het continu geregelde constant-vacuüm werken de installaties onberispelijk.

Deelname NEN-expertgroep

Becker neemt deel aan de expertgroep medische gassen en vacuümdistributiesystemen van het Nederlands Normalisatie-instituut (NEN) te Delft. Is dus altijd het beste geïnformeerd aangaande de wetgeving en mogelijk toekomstige wijzigingen.

Becker deel van de NEN-expertgroep