Lasertechnologie

Radiaal- en zijkanaalblowers van Becker: gangmakers voor innovatieve lasertechnologie

Al meer dan tien jaar is Becker actief in de lasertechnologie. We leveren belangrijke knowhow en innovatieve componenten voor de ontwikkeling van nieuwe systemen in de lasermateriaalbewerking. De Becker lasergas-circulatieblower is een van de zichtbare resultaten van onze deskundigheid. In samenwerking met toonaangevende onderzoeksinstituten optimaliseren onze ingenieurs detail na detail.

Dankzij stromingsprocessen die met de computer zijn geoptimaliseerd, kunnen wij laserfabrikanten en lasergebruikers nu nog sneller maatwerkoplossingen aanbieden volgens vooraf gedefinieerde prestatieparameters. Met CFD (Computational Fluid Dynamics) verbinden wij de CAD-ontwikkeling met de CNC-productie. Een volledig nieuwe CFD-toepassing is de numerieke stromingsberekening. Hiermee zijn de meest gangbare constructies exact te optimaliseren.

Lasertechnologie

De Becker circulatieblower voor CO2-lasers: hoe dan ook een hoger rendement

De blowers van de RV 2- en POWERFLOW-serie zijn bij uitstek geschikt als circulatieblowers voor CO2-lasers met midden- en hoogvermogen. Ze produceren volumestromen tussen de 1.000 en 6.000 m³/uur en drukvermogens van 1,4 tot 2,0*. Door hun hoge lekdichtheid en reinheid worden ze ook gebruikt als afzuig- of circulatieblower voor edelgassen zoals helium of als transportmiddel voor schermgas. Contactloos werkende loopwielen en hoogwaardige smeermiddelen garanderen een lange levensduur en lage servicekosten. Dankzij het modulaire concept, de speciale uitvoeringen, het uitgebreide assortiment aan toebehoren en de optimale kosten-batenverhouding bent u verzekerd van rentabiliteit en succes. Welke toepassing u ook nodig heeft.

*Drukgegevens hebben betrekking op een gasmengsel van 75% helium, 20% stikstof en 5% kooldioxide. Wij informeren u graag over het gebruik in combinatie met andere gasmengsels.

Lasertechnologie van Becker: praktijkgerichte benadering is ons sterkste punt

Wij bieden u een breed spectrum aan praktijkgerichte oplossingen voor innovatieve lasertechnologie. Wij richten ons hierbij op laserfabrikanten, maar bijvoorbeeld ook op fabrikanten van werktuigbouwmachines. De voordelen in de praktijk:

  • Olievrije vacuümpompen om plaatmateriaal bij lasersnij- en lasinstallaties met de allerhoogste procesveiligheid op te spannen: met een hoge automatiseringsgraad in de productie en voor snelle bewerkingstijden.
  • Zijkanaalvacuümpompen met hoge drukverschillen om rook bij laserlasprocessen effectief af te zuigen.
  • Onderhoudsarme, oliegesmeerde vacuümpompen (U 4.20 - U 4.40) voor CO2-lasers, waarmee het vereiste eindvacuüm veilig en snel wordt bereikt (<=1 mbar abs. voor het evacueren van de resonatoren).
  • Drooglopende tweetrapsvacuümpompen van de serie VTC voor de Excimer-laser, bijvoorbeeld voor de gevoelige medische techniek.
     

Wilt u weten welke oplossing voor uw situatie het meest geschikt is?
Wij informeren u hier graag gedetailleerd over.

 
Van research tot productie: kwaliteitsontwikkeling van Becker op zijn best

Onberispelijke kwaliteit. Dat kenmerkt Becker: van research & development tot en met het productieproces. Zo vindt de eindmontage plaats onder clean room-omstandigheden. Eerst reinigen we alle blowerdelen handmatig. En bij de afnametests controleren we de prestatiegegevens van de blower en voeren we een integrale heliumtest uit.

U profiteert van onze knowhow: uitgebreide service is ons kenmerk

Bent u bezig met laserontwikkeling? Dan kunt u op ons bouwen. U stuurt ons een korte beschrijving van de opdracht. Wij sturen u de prestatiegegevens van het geschikte blowertype. Wilt u constructies met meer rendement? Vraag dan naar de DXF-bestanden van onze CAD-tekeningen. Werkt u met een volumegeoriënteerd 3D-CAD-systeem? Dan stellen wij graag onze pro-engineerbestanden ter beschikking.