Houtindustrie

Al vier decennia levert Becker vacuümpompen voor de houtverwerkende industrie. Inmiddels is Becker de nummer één in vacuümpompen om te spannen, te transporteren of om werkstukken te coaten.

Drooglopende schottenvacuümpompen voor bewerkingscentra

Veiligheid staat voorop als u panelen of massief hout wilt opspannen. De schottenvacuümpompen van Becker zijn robuust, onderhoudsarm en uitermate
betrouwbaar. U bent ervan verzekerd dat deze pompen optimaal presteren.

Zijkanaalvacuümpompen voor manipulatieapparaten

Door uw met fineer beklede panelen te manipuleren, transporteren de zijkanaalvacuümpompen van Becker deze panelen snel van of naar de bewerkingsmachine of binnen een compleet geautomatiseerd materiaalmagazijn. Dit transport gebeurt bovendien heel voorzichtig, zodat u zeker weet dat het hoogwaardige, gevoelige materiaal niet beschadigd raakt.

Oliegesmeerde schottenvacuümpompen voor coatinginstallaties

Om houten platen te coaten, moet de proceskwaliteit hoog zijn. Als er snel een hoog eindvacuüm in de proceskamer wordt bereikt, is het mogelijk om bij korte impulstijden een goed productresultaat te bereiken. De lucht krijgt dan geen kans dit resultaat te beïnvloeden.
De oliegesmeerde schottenvacuümpompen van Becker kunnen probleemloos in de coatinginstallaties geïnstalleerd worden. En doordat ze weinig onderhoud nodig hebben,
bent u verzekerd van een bijna ononderbroken productieproces.

VARIAIR-technologie in de houtindustrie

Veilig en betrouwbaar werkstukken spannen is een voorwaarde voor exacte resultaten. Voor een optimale fixatiekracht is het nodig dat spanvlak, vacuüm, lekkage en zuigluchthoeveelheid exact op elkaar zijn afgestemd. De VARIAIR-producten van Becker leveren precies de hoeveelheid zuiglucht die op dat moment werkelijk nodig is. Daarmee bespaart u op energiekosten en heeft u geen ingewikkeld toebehoren of stofgevoelige vacuümveiligheidskleppen nodig. En dankzij de elektronische beveiliging stijgen de prestaties aanzienlijk. Desgewenst verbindt de geïntegreerde frequentieomvormer het apparaat met de besturing van de bewerkingsmachine. De vacuümpomp wordt probleemloos direct via het besturingspaneel van de bewerkingsmachine bediend.