Elektronica technologie


Absolute nauwkeurigheid én een zo hoog mogelijke output zijn noodzakelijk bij de productie van elektronische componenten. De innovatieve vacuümpompen van Becker bieden u in de back-end van de semiconductorproductie veel voordelen. Ze zijn:

 - 100% olievrij
 - compact
 - pulsatie-arm
 - vrijwel geruisloos

Onze elektrisch aangedreven vacuümpompen onderscheiden zich van ejectoren die 
door perslucht vacuüm realiseren. Ze zorgen namelijk voor veel snellere pick & place-cycli. Bovendien treedt er geen extra vervuiling op door oliehoudende en duur gegenereerde perslucht die als afblaaslucht de ejectoren verlaat. Daarnaast bespaart u flink op de energiekosten.  
 
Centrale vacuüminstallatie

Een centrale vacuüminstallatie is een interessant alternatief voor afzonderlijke pompen 
bij elke productiemachine. De voordelen zijn:

 - constant vacuümniveau bij een uiterst gering energieverbruik;
 - geen warmte- en geluidsbelasting in de productie;
 - centrale bewaking en onderhoud met minimale inspanning;
 - flinke besparingen op energie- en onderhoudskosten.

 
Microchips (ICs)

Of het nu gaat om chip bonding, testen en sorteren of om uitrusten: onze vacuümpompen komen altijd van pas. Ze zijn aangepast aan elke gewenste clean room-klasse en zorgen ervoor dat microchips met uiterste precisie worden geproduceerd. 
 
Printplaten (PCB’s)

Onze frequentiegeregelde zijkanaalvacuümpompen van de VariAir-productserie zorgen voor een zorgvuldige handling van gevoelige componenten. Tijdens het belichten en het bedrukken, maar ook bij het boren, frezen en snijden van printplaten. 
 
Verpakking van elektronische componenten

Onze vacuümpompen bereiken het vaak vereiste vacuüm tot 0,5 mbar(a). Allereerst direct voordat de elektronische componenten worden verpakt. Maar ook voor de productie van tapes bestemd voor de verpakking van microchips.  
 
Laserstofafzuiging

Bij het lasermarkeren komen stoffen en gassen vrij. Onze zijkanaalvacuümpompen zuigen deze uit het proces dankzij aangepaste fijn- of HEPA-filters. Elektronisch geregelde aggregaten uit de VariAir-serie signaleren ook de filtervervuilingsgraad in de besturing. 
 
Drogen van elektronische componenten

De zijkanaalblowers van Becker blazen de componenten met luchtmessen droog nadat ze zijn gereinigd of gewassen. En dankzij onze vacuümpompen verdampt het restvocht in een vacuümkamer. 
 
Cd- en dvd-productie

Dankzij onze olievrij werkende vacuümpompen kunnen wij tijdens de productie een juiste onderdruk voor het fixeren van de delen garanderen. Dit geldt ook voor de latere bewerking, zoals het bedrukken.