Centrale luchtverzorgingsinstallaties

Becker biedt intelligente oplossingen voor de luchtverzorging van een of meerdere productiemachines.

Bij een centrale luchtverzorgingsinstallatie worden de vele beschikbare afzonderlijke pompen aan de aparte productiemachines door kleinere vacuümpompen en / of compressors in een afgescheiden ruimte (technische centrale, kelderruimte etc.) vervangen. De apparaten worden via buisleidingen met de productiemachines verbonden.

Een centrale luchtverzorgingsinstallatie levert behoefteafhankelijke en energiebesparende zuig- en blaaslucht. Het geluidsniveau in het werkveld van de medewerkers wordt aanzienlijk gereduceerd.

Alle luchtverzorgers in een centrale luchtverzorgingsinstallatie zijn uitgerust met een eigen frequentieomvormer en kunnen daarom aan de daadwerkelijke luchtbehoefte van de productiemachines traploos, dat wil zeggen op alle bedrijfspunten, optimaal voldoen. Een frequentiegeregeld apparaat werkt gemiddeld met een toerental van ca. 65%. Dit betekent in het geheel een aanzienlijke energiebesparing in vergelijking met de tot nu toe gebruikte afzonderlijke aggregaten of apparaten zonder toerentalregeling.

Onze centrale luchtverzorgingsinstallaties zijn altijd aangepast aan de wensen van onze klanten. Elke installatie is wat betreft de indeling / configuratie optimaal aan de behoeften van de desbetreffende toepassing aangepast.
Voordelen:

Geen warmte- en geluidsemissie in het productiebereik
Voor werkplekken in productiebedrijven gelden steeds strengere richtlijnen voor geluids- en warmtebelasting. Door een centrale luchtverzorgingsinstallatie zijn de tot nu toe op de productiemachines geïnstalleerde afzonderlijke vacuümpompen en vacuümcompressors niet nodig. De belasting van de medewerkers met betrekking tot warmte, geluid en oliedampen is tot een minimum gereduceerd.

Gereduceerde energiebehoefte bij de klimaatregeling
De belasting resp. energiebehoefte van de airco in de productie wordt door het ontbreken van afzonderlijke pompen en de hieruit volgende afname van convectiewarmte aanzienlijk gereduceerd. De kwaliteit van de omgevingslucht in het productiebereik wordt door het wegvallen van de (oliehoudende) afvoerlucht van de afzonderlijke vacuümpompen aanzienlijk verbeterd.

Energiebesparing via Controller VACON
De besturing van de centrale installaties wordt uitgevoerd via de VACON controller. De VACON controller bewaakt en controleert tot 4 verschillende druk- of vacuümniveaus.

Centraal onderhoudsbereik
Onderhoud of inspectie van de luchtverzorging bij een centrale luchtverzorging wordt op slechts een punt uitgevoerd. De toegankelijkheid resp. de controle van de apparaten is hierbij een stuk eenvoudiger dan bij de inspectie van de op de productiemachine geïnstalleerde afzonderlijke inrichtingen.

Gering onderhoud
Zonder een centrale luchtverzorging bevinden zich veel verschillende afzonderlijke vacuümpompen en vacuümcompressors van verschillende fabrikanten in de productie. De vele reserve- en slijtageonderdelen waarmee zo rekening moet worden gehouden vereisen op logistiek en financieel gebied veel van de exploitant. Vacuümpompen en compressors in centrale luchtverzorgingsinstallaties zijn in de regel onderhoudsarm en veelal van hetzelfde materiaal. Het aantal vereiste reserveonderdelen beperkt zich hierdoor tot een minimum.